Erikoishammaslääkärit

Erikoishammaslääkäripalvelut

Erikoishammaslääkäripalvelut Keravalla helppojen kulkuyhteyksien päässä. Meiltä saat yksilöllisesti ja ammattitaidolla toteutettuna esimerkiksi oikomishoidot, suurkirurgiset toimenpiteet, iensairauksien hoidon, juurihoidot ja anestesiatoimenpiteet. Kaikki hammaslääkäri- ja erikoishammaslääkäripalvelut kätevästi saman katon alta – tutustu tarkemmin ja kysy lisää, tai varaa aika!

Hampaiden oikomishoito

EHL Armando Gale

 

Oikomishoito

Oikomishoidon erikoishammaslääkäri (ortodontti) on erikoistunut purentaan liittyvien leukojen ja hampaiston kehityshäiriöiden, rakennepoikkeamien sekä hampaiden asentovirheiden tutkimiseen ja hoitoon. Oikomishoidon erikoishammaslääkärit hoitavat hampaiden purentavirheitä oikomiskojeilla ja -laitteilla.

Olen oikomishoidon erikoishammaslääkäri jo vuodesta 1991. Toimin päätyössäni Vantaan kaupungin Leinikkitien hoitolassa ja Helsingin kaupungin Mannerheimintien hammashoitolassa sekä suun erikoishoidon yksikössä.  Kliinisen hoitotyön lisäksi osallistun erikoistuvien hammaslääkäreiden koulutukseen ohjaajana sekä Vantaalla että Helsingissä.

Erityisosaamistani ovat lasten ja aikuisten oikomishoito, joka vaatii monialaista yhteistyötä muiden erikoishammaslääkäreiden kanssa.

Kielitaito:  suomi, espanja ja englanti

Oletko harkinnut oikomishoidon aloittamista?

Oikomishoidolla voidaan parantaa purennan toimintaa sekä hampaiston ulkonäköä.  Oikomiskonsultaatiossa saat tietoa hoitovaihtoehdoista ja niiden kustannuksista.
Varaa aika vastaanotolleni, niin keskustelemme lisää.

 

 

EHL Jarmo Rihtniemi

Suu- ja leukakirurgia

Suu- ja leukakirurgia on sekä lääketieteen että hammaslääketieteen erikoisala. Suu- ja leukakirurgian erikoishammaslääkäri tutkii ja hoitaa leukojen alueen  sairauksia.

Suu- ja leukakirurgien erikoisosaamiseen kuuluvat muun muassa vaativat hampaan poistot, hammasimplanttien asentaminen, hampaan juurenpään leikkaukset (resektiot) sekä leukojen alueen luusiirteet. Etenkin sairaaloissa suu- ja leukakirurgit suorittavat muun muassa pään ja kaulan alueen kystien ja kasvaimien poistoja, kasvojen ja leukojen alueen kehityshäiriöihin liittyviä korjausleikkauksia sekä pään alueen tapaturmien hoitoa.

Milloin viisaudenhammas kannattaa poistaa?

Viisaudenhampaan poistoa voidaan tarvita, jos hammas oireilee, tulehtuu tai jokin potilaan hammas- tai yleisterveyteen liittyvä seikka sitä vaatii.

Yleisimmin viisaudenhampaat puhkeavat 19–20 vuoden iässä. Useimmilla ne eivät puhkea enää 26. ikävuoden jälkeen. Arvioidaan, että 20-vuotiaista lähes 70 % saattaa tarvita ainakin yhden viisaudenhampaan poiston. Yleisimmin poistoa vaatii alaviisaudenhammas.

Mikä on juuren resektio?

Resektio tarkoittaa hampaan juurenpään leikkausta. Resektiota tarvitaan, jos tavanomaisella juurihoidolla ei saada juuren kärjen tulehdusta hoidettua.

Resektio voidaan tehdä myös, jos aiemmin juurihoidetun hampaan juuren kärki tulehtuu uudestaan ja paikkauksen tai kruunutuksen yhteydessä juurikanavaan asetettu nasta tai juurikanavaruuvi estää uuden juurihoidon.

 

HLT, EHL Marja Noponen

Parodontologia

Parodontologian erikoishammaslääkäri on erikoistunut tutkimaan, hoitamaan sekä ennaltaehkäisemään hampaan kiinnityskudosten sairauksia. Parodontologien pääasiallinen työnkuva on diagnosoida ja hoitaa parodontiittia sairastavia potilaita. Parodontiitin hoidon lisäksi parodontologit tekevät muun muassa ien- ja limakalvosiirteitä, kieli- ja huulijänteiden muokkaamista sekä hoitavat hammasimplanttien aiheuttamia ien- ja luutulehduksia. Osa parodontologeista asentaa myös hammasimplantteja.

Bakteeriplakin kerääntyminen ienrajaan ja hammasväleihin aiheuttaa ientulehduksen. Tulehtunut ien on punoittava, usein hieman turvonnut, ja ikenestä vuotaa verta esimerkiksi hampaita harjatessa. Hoitamaton ientulehdus voi johtaa hampaiden kiinnityskudosten tuhoutumiseen, parodontiittiin.

 

 

 

 

 

EHL, Leena Rihtniemi

Kariologia ja endodontia

Kariologian ja endodontian erikoishammaslääkäri Leena Rihtniemi on erikoistunut vaativiin juurihoitoihin ja lisäksi hänen erikoisosaamiseensa kuuluvat hammasvammojen myöhäiskomplikaatioiden hoito.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EHL Minna Penttala

Protetiikka ja purentafysiologia

Protetiikan ja purentafysiologian erikoishammaslääkäri Minna Penttala on erikoistunut purentaelimistön toimintahäiriöiden hoitoon, purennan kuntouttamiseen, puuttuvien hampaiden korvaamiseen sekä hampaiden estetiikan että kunnon korjaamiseen erilaisilla hoitomenetelmillä.

Proteettisia hoitomuotoja ovat hampaiden kruunutukset, implanttikruunut ja -sillat, hammasjantoiset siltarakenteet, laminaatit (esteettisessä hammashoidossa), irrotettavat osa- tai kokoproteesit sekä implanttikantoiset peittoproteesit.

Proteettista hoitoa edeltää aina kliininen tutkimus, röntgenkuvaus sekä hoidon suunnittelu.  Hoidon toteutus on usein moniammatillista yhteistyötä muiden erikoishammaslääkäreiden ja potilaan oman hammaslääkärin kanssa mahdollisimman hyvän hoitotuloksen samiseksi.

Lisäksi hän tekee uniapnea- ja kuorsauspotilaille uniapneakiskoja.

 

 

Anestesialääkäri Mauri Numminen

Terveystalo Sympatumin hammaslääkärit pyrkivät tekemään jokaisen potilaansa hammashoitokäynnistä mahdollisimman miellyttävän. Osalle potilaista normaali hammashoito ei kuitenkaan sovellu esimerkiksi liian herkän nielurefleksin tai hammaslääkäripelon takia. Sympatumin hammaslääkärit hoitavat myös pelkopotilaita kokeneen yhteistyökumppanimme Aiderix Oy anestesiaerikoislääkäri Mauri Nummisen johdolla.

Kun hampaat hoidetaan nukutuksessa, ei hammaslääkäripelosta kärsivän enää tarvitse jännittää hoitoaan. Nukutushammashoitoa edeltää aina perusteellinen hampaiden tarkastus ja koko hampaiston röntgenkuvaus. Hyvän hoitosuunnitelman avulla hammashoito käy nopeasti, miellyttävästi ja kustannustehokkaasti.

Jos haluat lisätietoa nukutushammashoidosta Keravalla, vieraile yhteistyökumppanimme verkkosivuilla www.aiderix.fi. Puhelintiedusteluihin vastaa mielellään myös erikoislääkäri Mauri Numminen, puh. 0400-404 064.

Tykkää meistä acebookissa!